• SEO
  • *
  • VINDBAARHEID
  • *
  • SEO
  • *
  • VINDBAARHEID
  • *

Een aantrekkelijke website is belangrijk, maar het succes ervan hangt af van de vindbaarheid. Wanneer mensen op zoek zijn naar een product of dienst, is de kans groot dat ze online gaan zoeken. Een hoge positie in de zoekmachine resultaten vergroot de kans dat mensen je website ontdekken en erop klikken. Wanneer je SEO op orde is, is je website nog beter vindbaar.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Hoog in de organische zoekresultaten van een zoekmachine terecht komen. De meest bekende zoekmachine is Google. Zoekmachines zijn ontworpen om informatie en antwoorden te vinden. Ze doorzoeken miljoenen websites en halen daar de meest relevante informatie uit voor hun gebruiker. Met SEO optimaliseer je een website of pagina zo dat de zoekmachine deze als beste resultaat ziet.

Hoe werkt SEO?

SEO bestaat uit drie pijlers: Content, Techniek en Linkbuilding. Het is belangrijk dat deze drie pijlers in balans zijn; goede content alleen zorgt niet voor betere vindbaarheid.

Neem voor de content je bezoeker als uitgangspunt van je website. Wat wil je bezoeker weten en wat wil je bezoeker zien? Schrijf je content voor je bezoeker, niet voor de zoekmachine. Een snelle website met een duidelijke structuur zorgt niet alleen voor een fijne gebruikerservaring, maar ook dat Google de website goed kan indexeren. Als laatste wil Google overtuigd zijn van jouw betrouwbaarheid, dit gebeurt onder andere aan de hand van linkbuilding (zowel intern als extern). Met SEO maken we duidelijk aan de zoekmachine hoe relevant, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk de website is.

93% van alle online activiteit begint met een zoekmachine

SEO is een investering

Het is een doorlopend proces dat aandacht nodig heeft. Goed gevonden worden gebeurt niet van de een op de andere dag, maar kost tijd. Het duurt namelijk even voordat Google jouw website heeft geïndexeerd.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit zijn de betaalde zoekresultaten, die bovenaan in de eerste zoekpagina van de zoekmachine staan.
Waar SEO betrekking heeft op de organische zoekresultaten (onbetaald) is SEA adverteren op bepaalde zoekwoorden om bovenaan bij de gesponsorde resultaten te staan (betaald).
Als je je SEO goed instelt en onderhoudt, kan je je organisch verkeer in de loop der tijd doen toenemen, terwijl betaalde advertenties doorlopend moeten worden gefinancierd.

93% van alle online activiteit begint met een zoekmachine

BENIEUWD HOE JOUW WEBSITE SCOORT?

Na een uitgebreide (gratis) check van autoriteit, techniek en content weet je hoe je ervoor staat.

bekijk ook