• WERKWIJZE
  • *
  • WERKWIJZE
  • *
  • WERKWIJZE
  • *
  • WERKWIJZE
  • *
Futura Forma zorgt voor zichtbaarheid aan de hand van op maat gemaakte websites, webshops en huisstijlen. Uit ervaring weten we dat jouw verhaal en (bedrijfs)identiteit het best tot zijn recht komt in een op maat ontworpen design.

Het designproces is een iteratief proces waarbij we samenwerken. We kunnen dus niet zonder jouw input. Samen komen we tot een resultaat dat goed aansluit bij waar jouw merk of bedrijf voor staat.

We hechten veel waarde aan duidelijke communicatie. Zo houden we je gedurende het ontwerpproces op de hoogte, zijn we duidelijk over de voortgang van het werk en staan we klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Design is thinking made visual

proces

Het begint met een (digitale) kennismaking. Tijdens dit gesprek willen we jouw verhaal en jouw bedrijf leren kennen, zodat we begrijpen wat jouw doelen en wensen zijn en hoe we dit voor je kunnen realiseren. Als we besluiten samen te gaan werken dan start het traject.

1

[1] Creatieve sessie
Zodra we de ondertekende offerte hebben ontvangen, plannen we een digitale brainstormsessie in. Aan de hand van ons speciale Website en Huisstijl vragenlijst gaan we in deze sessie dieper in op jouw bedrijf/merk en doelen. Wie ben jij? Wie wil je aanspreken? Wat wil je dat de bezoeker op je website doet? Daarnaast bespreken we jouw wensen voor de vormgeving en stijl. Alles wordt afgestemd op jouw wensen en doelgroep.

[2] Design
Hierna starten we met het vormgeven van de website. Jouw wensen en doelen vertalen we naar de eerste opzet van het ontwerp. Dit doen we in de vorm van een moodboard en wireframe. We geven vorm aan de structuur en logica van je website en maken een start met de uitstraling.
Samen komen we tot een ontwerp dat aansluit bij waar jij voor staat en wat je wilt communiceren.

2

3

[3] Development
Tijdens de developmentfase vertalen we het ontwerp naar een goed functionerende website of webshop met een focus op stabiliteit, veiligheid en eenvoudig onderhoud. Wanneer we starten met de bouw komt de website pas echt tot leven. Alle interactieve elementen en beweging wordt zichtbaar. Daarnaast zorgen we ervoor dat het ontwerp responsief is. Dat betekent dat de gebruikerservaring op alle apparaten optimaal is.

[4] Online
Het is bijna zover! Je nieuwe website of webshop is klaar om live te gaan. Samen bekijken we de website voordat deze definitief gelanceerd wordt. Pas wanneer je helemaal tevreden bent gaat de website daadwerkelijk online.
Je krijgt van ons een duidelijke uitleg om zelf makkelijk dingen aan te passen aan je website of webshop.
Als je het onderhoud van je site niet zelf wilt of kunt doen dan nemen we het graag voor je uit handen. [lees meer over onderhoud]

4

WIL JE MET ONS SAMENWERKEN?


Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? In een vrijblijvend (digitaal) gesprek leren we elkaar kennen.

f.a.q.

[1] Kan ik in termijnen betalen?
Dat kan zeker. Je betaalt bij ons altijd in twee termijnen. Het eerste deel wordt voldaan voor we starten met het ontwerp. Het tweede deel betaal je bij de oplevering. Mochten er meer termijnen nodig zijn dan kan dat in overleg.

[2] Regelen jullie ook de hosting en onderhoud?
We bieden verschillende onderhoudspakketen aan, waarbij we ook de hosting op ons nemen. Onze server is geoptimaliseerd voor WordPress websites. Het biedt snelle laadtijden, uitgebreide beveiliging, en specifieke klantenondersteuning voor WordPress gerelateerde problemen. Omdat we de website zelf maken kunnen we, door de website zelf te hosten, zorgen voor de beste prestaties. Door je website bij ons te laten hosten kun je je concentreren op je inhoud en gebruikerservaring, terwijl technische aspecten professioneel worden beheerd.

[3] Wanneer kan mijn website online?
We streven ernaar om de website binnen 2 maanden online te zetten.
Echter hangt het verschillende factoren af of dat haalbaar is. Als de content en feedback op tijd aangeleverd wordt zijn we vaak snel online.
Heb je een deadline en wil je sneller je website live hebben dan kan dit in overleg geregeld worden.

[4] Wat kost een website op maat?
Iedere website is anders, omdat elk bedrijf anders is. De kosten voor een maatwerk website lopen nogal uiteen. Dit hangt namelijk af van de grootte van je website, hoeveel pagina’s en functionaliteiten er gebouwd moeten worden en bijzondere interacties en animaties. Op basis van jouw specifieke wensen komen wij met een maatwerk voorstel. Voor het gemak hebben we drie basis opties ontwikkeld, zodat je een indruk hebt van wat we voor je kunnen ontwikkelen. We hebben voor elk budget een oplossing.

[5] Wat gebeurt er met mijn vindbaarheid als ik mijn website laat vernieuwen?
Je hebt al een goed vindbare website of webshop, maar deze is toe aan vernieuwing. We maken een nieuw ontwerp, maar zorgen ervoor dat de onderliggende structuur blijft bestaan. Hierdoor gaat je opgebouwde positie binnen de zoekmachines niet verloren.